Serveis

Barcelona Olímpica és un projecte dedicat a la preservació de la memòria dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, i a donar suport als estudis sobre el fenomen olímpic i esportiu.

Barcelona Olímpica està obert al públic en general. Ofereix un servei de referència i un servei de consulta en sala en els espais destinats per cada institució.

Servei de referència

S’atenen consultes sobre qüestions bibliogràfiques rebudes per telèfon (93 5811992), correu electrònic, o omplint un formulari.

Consulta en sala

Centre d'Estudis Olímpics i de l'Esport J. A. Samaranch (Fundació Barcelona Olímpica)

La sala de consulta disposa de 12 punts de lectura i disposa de l’equipament necessari per connectar ordinadors portàtils a la xarxa Internet. També disposa de punts de consulta del fons digital i del catàleg bibliogràfic.

Es un servei públic i gratuït. Per consultar el fons, s’ha de concertar una cita prèvia enviant un correu electrònic, o per telèfon al 934260660, amb dos dies d'antelació com a mínim. L'horari de consulta es de dilluns a divendres de 9h a 17h)


ExteriorSala de consulta Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport (CEO-UAB)

La sala de consulta està equipada amb 6 punts de lectura i connexió WIFI a la xarxa interna de la Universitat des d’on es pot accedir al fons bibliogràfic digital de la UAB.

L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9.30 h a 14 h però s’ha de concertar una cita prèvia enviant un correu electrònic, omplint un formulari.o per telèfon al 93 5811992, amb dos dies d'antelació com a mínim.


Exterior  Sala de consultaArxiu Municipal de Barcelona

L’Arxiu  Fotogràfic de Barcelona disposa d’un servei de consulta dels fons fotogràfics  i ofereix a l’usuari la possibilitat de reproducció de les fotografies en diversos suports, així com el servei de consulta i venda de fotografies per Internet. L'accés a la sala de consulta i a la biblioteca és amb cita prèvia, demanant hora per a través del web, per correu electrònic o bé per telèfon: 93 256 34 20. L'horari de la consulta amb cita prèvia és els matins de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i dimecres i dijous tarda, de 16 a 18 h. Horari d'estiu: del 24/06 al 24/09 tardes tancat. La sala de consulta està dotada de WIFI i terminals de consulta electrònica.  Més informació sobre la consulta al web


Exterior  Sala de consulta


L'Arxiu Contemporani de Barcelona disposa d'un servei d'atenció a l'usuari i a les sol·licituds de reproducció dels documents consultats. La sala de consulta està equipada amb vint-i-sis punts de lectura, cinc dels quals permeten la connexió elèctrica per la utilització d'ordinadors personals. Dos lectors-reproductors de microfilms i un lector de rotlles de microfilms de 35 i 16 mm. També posa a l'abast dels usuaris l'espai d'accés a WIFI que permet la connexió a Internet. Els usuaris majors de 16 anys tenen lliure accés, prèvia sol·licitud de dia i hora de consulta a través del web de l'Arxiu. Els documents es consulten de forma gratuïta a la Sala de Consulta de l'Arxiu, dins l'horari d'atenció al públic, de dilluns a divendres de 9 a 13:30 h. Més informació sobre la consulta.


Sala de consulta 


El Centre es dedica a la recerca científica i formació universitària, i a la documentació i divulgació sobre el fenomen olímpic i esportiu, i els Jocs de Barcelona’92 en particular. Des de la seva creació, disposa d’un servei de documentació que gestiona una col·lecció de més de 5.000 monografies, 77 revistes actives, 725 vídeos, cartells, fotografies i 25 cd-roms sobre els Jocs Olímpics de Barcelona'92, el Moviment Olímpic i els Jocs Olímpics en general, així com el fenomen esportiu des de la perspectiva de les ciències socials. Ofereix un servei de referència, préstec, consulta en sala i ofereix estades de recerca a investigadors.

El Centre gestiona el Portal d’Estudis Olímpics, una font de recursos documentals sobre el fenomen olímpic adreçat principalment al col·lectiu universitari internacional.

Arxiu Municipal de Barcelona

L’Arxiu Municipal de Barcelona gestiona i conserva, en virtut del conveni de cessió signat l’any 1992, els fons documentals produïts per HOLSA (Barcelona Holding Olímpic, S.A.) i les seves filials IMPUSA (Institut Municipal de Promoció Urbanística), AOMSA (Anella Olímpica de Montjuïc) i VOSA (Vil·la Olímpica S.A), així com la documentació generada per Olimpíada Cultural (OCSA). L'any 1993 també va ingressar a l'Arxiu Municipal la documentació generada pel Comitè Olímpic Organitzador dels Jocs Barcelona’92, segons conveni ratificat el 2007 amb la cessió definitiva de la totalitat de la documentació.

Els documents fotogràfics es poden consultar a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, mentre que el gruix de la documentació textual es conserva a l’Arxiu Municipal Contemporani. En general es tracta de documentació administrativa de les obres d’infraestructura i construccions d’instal·lacions relacionades amb els Jocs Olímpics, així com de la seva organització i desenvolupament, entre els anys 1985 i 1993.

La temàtica fa referència a la transformació de les àrees olímpiques de la ciutat: Montjuïc, Vall d’Hebron, Poblenou, Diagonal, Meridiana, Glòries, Rondes, i als actes culturals i esportius relacionats amb els Jocs.