Barcelona'92

Romà Cuyàs

Romà Cuyàs (1939) va ser l’encarregat de realitzar el primer estudi de viabilitat per un decret de l’alcaldia efectuat el14 de gener de 1982. A partir d’aquest estudi i un dossier destinat als mitjans de comunicació aprofitant la celebració del Mundial de Futbol el mateix any, es va publicar el llibre Barcelona pretén els Jocs de 1992. Això va ser la culminació escrita d’una voluntat política expressada el gener de 1981 per l’aleshores alcalde de la ciutat, Narcís Serra. Cuyàs esdevindria el primer comissionat de l’Oficina Olímpica de l’Ajuntament de Barcelona el 26 de novembre de 1982, càrrec que gairebé no va ocupar al ser nomenat Secretari d’Estat per a l’Esport poques setmanes més tard.

Ja com a Secretari d’Estat per a l’Esport, l’11 de gener de 1983, Romà Cuyàs va esdevenir president del Comitè Olímpic Espanyol, càrrec que va ocupar fins l’any següent, substituït per Alfons de Borbó, amb qui va visitar diversos països per tal de promocionar la candidatura de Barcelona per a la celebració dels Jocs Olímpics. Dins del Consell Rector de la Candidatura, i en representació del govern espanyol, va ocupar una de les seves vicepresidències, així com una vocalia de la comissió de relacions externes i una vicepresidència executiva de l’Olimpíada Cultural. Posteriorment, Cuyàs seria director de la Memòria Oficial dels Jocs.

Actualment és patró de la Fundació Barcelona Olímpica i des de l’any 2000 és president de la Federació Catalana d’Atletisme i posteriorment vicepresident de la Real Federació Espanyola d’Atletisme.

Multimèdia


Documents de referència


Documents encara no disponibles.Microsoft VBScript runtime error '800a01a8'

Object required: ''

/tema.asp, line 500